Uitnodiging voor het Festival gewijd aan het Filmjaar in de Hermitage!

Vertoon uw Europese film in de Hermitage

Op 24 september 2016 wordt in de Hermitage het jaarlijkse Festival «Open jouw Europa in de Hermitage», gewijd aan het Filmjaar in Rusland de Dag van de Europese Talen gehouden.

Het programma van het Festival biedt bezoekers dit jaar de mogelijkheid via meeslepende routes zoektochten te houden en de Cultuurbeurs te bezoeken. Twee spel-reisroutes leiden gasten van het Festival langs de tentoonstellingen van het Hoofdgebouw en het Winterpaleis. Vragen rondom zoektochten verbinden op een onverwachte manier de in de Hermitage bewaarde meesterwerken van beeldende kunst met de geschiedenis van de Europese filmkunst, voordrachten van bekende filmfestivals en Europese talen. Dit biedt de mogelijkheid meerdere malen kennis te maken met werken uit de collectie van het museum, maar ook om even na te denken over de rijkheid en veelzijdigheid van de filmkunst, die verschillende creatiewijzes in zich verenigt, en tegelijkertijd kennis te maken met opmerkelijke feiten uit de filmgeschiedenis en uit de tijd vlak voor de filmgeneratie.

In de Oostvleugel van het hoofdgebouw bevindt zich de kunstbeurs, waarvan toegang voor iedereen gratis zal zijn. Aan de beurs zullen diplomatieke vertegenwoordigers en culturele instituten uit landen van Europa deelnemen. Ze laten bezoekers kennismaken met de geschiedenis van de filmkunst en de beste films van hun landen. Voor alle liefhebbers zal er die dag de unieke mogelijkheid zijn om over de rode loper te schrijden en zich te laten fotograferen, om zowel tekenfilms als nieuwe films, concertvoorstellingen en de uitvoering op basis van de «Ilias» van Homerus te zien, en om gratis open lessen van 10 Europese talen te bezoeken.

De mogelijkheid om interactieve filmopnamepleintjes midden op de binnenplaatsen van het hoofdgebouw, die de vrijwilligers van de Hermitage in één dag gemaakt hebben, te bezoeken, zal het hoogtepunt van het festival zijn. Een willekeurige gast van het festival kan zichzelf in de rol van acteur, geluidstechnicus, lichtassisten of assistent cameraman gieten. Tijdens masterclassen grim, acteren en choreografie zullen theater-en-filmprofessionals hun geheimen delen. Ter resultaat van een ééndaagse express-filmopname zal de film «Romeo en Juliette» gefilmd worden in een vernieuwd jasje.

De vrijwilligerswerkbranche van de Staatshermitage, de Wetenschappelijk-Methodieke Afdeling «Scholierencentrum» van de Hermitage, de EU-vertegenwoordiger in Rusland, maar ook algemene consulaten en culturele instituten van deelnemende landen van de EU zullen deelnemen aan de organisatie van het Festival.

Wij stellen u voor het activiteitenprogramma te bekijken.

Klik op de miniatuur, om het programma in PDF-formaat te downloaden :